MIR I HARMONIJA

Američko veleposlanstvo o sporazumu HDZ-a i Osmorke: Ne određujemo koje stranke formiraju vladu, ali...

Važno je i poželjno što su u tijeku pregovori za formiranje vlasti na svim razinama. SAD ne određuju koje političke stranke formiraju vladu, ali smo spremni raditi sa svim strankama posvećenim promoviranju sigurnosti, priopćeno je iz Veleposlanstva.
Vijesti / Politika | 30. 11. 2022. u 19:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH su potrebne funkcionalne, efikasne i odgovorne vlasti koje daju konkretne rezultate za građane ove zemlje, priopćeno je večeras iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Spremni smo raditi sa svima

U odgovoru za Dnevni avaz, iz Veleposlanstva SAD-a naglašavaju kako su „spremni raditi sa svima koji promoviraju sigurnost, stabilnost, multietniči karakter.

“Važno je i poželjno što su u tijeku pregovori za formiranje vlasti na svim razinama. Sjedinjene Američke Države ne određuju koje političke stranke formiraju vladu, ali smo spremni raditi sa svim strankama posvećenim promoviranju sigurnosti, stabilnosti, multietničkog karaktera i euroatlantskih integracija BiH“, naveli su iz Veleposlanstva SAD.  

Vlast do kraja godine 

Podsjetimo, HDZ BiH i Osmorka jučer su u Parlamentarnoj skupštini BiH potpisali sporazum „Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.–2026. godina“, a koji su u ime  HDZ-a BiH potpisali Dragan Čović i Nermin Nikšić u ime koalicije stranaka okupljenih u Osmorku, predsjednik SDP-a BiH.

Formiranje vlasti najavljeno je do kraja godine, a za sada se očekuje da će novu federalnu vladu formirati HDZ BiH i Osmorka, kao i na državnoj razini gdje će partner iz RS-a biti Dodikov SNSD.

Kopirati
Drag cursor here to close